2024. jan. 25.

Na, ez itt viszont most tényleg a reklám helye...

Néhány évvel ezelőtt megjelent egy kötet, Szerelmes családfők a címe. Az alábbi levelet egy nagyon kedves olvasómtól kaptam, aki rendíthetetlenül megosztotta velem a véleményét mindegyik írásomról. Volt, hogy figyelmeztetett némely bakira, de általában szeretett olvasni tőlem. 

"“Szia! Befejeztem ezt is. Vége! Sajnos! Még az este végeztem, de most úgy döntöttem, inkább leírom, mert kiszámíthatatlan, mikor tudom nyugodtan megfogalmazni. Sajnos igazad van abban, hogy az ember, ha nem jegyzi le a gondolatait, elszállnak s utána hiába keresem, nem jön helyette újabb ugyanolyan jó. Látod, tanulok tőled. Ma korán, már fél hatkor kiültem a konyhába és jegyeztem a gondolataimat. Hagytam az éjszaka folyamán, hogy érjen bennem, s reggelre kiforrott.  Szerelmes családfők, már a címe is mást sejtet az olvasóval, mint az eddig megszokott.  Az eddigi romantikus regényeid más hatással voltak rám! Ha becsukom a szemem s visszagondolok, hogy milyen hatást váltott ki belőlem, ezek a következők: A szemnek, egy merész modern kori forma; a kéznek, lágy sikamlós selyem, mely, ha kell  puha, finom esésű, de tud testhez simuló, szexi lenni! Az íze, kellemesen fűszeres rozé, mely elindítja a fantáziát a gyümölcsös ízek kavalkádjában. A lelki ,érzelmi színtéren egy robogó vonat, mely óriási kitörésekkel halad a mennyektől a pokol mélységéig, bejárjuk az utat s az olvasót mindig elrepíti a biztonságot adó végkifejlethez a nyugalom szigetére a Happy endhez. A szerelmes családfők ? Egy kicsit más, eltérő, ugyanaz a mestermunka, pontos, precíz felépítés (olyan Juditos). A szemnek egy letisztult forma, az anyaga finom puha bársony, melynek van tartása, testhez simuló, de finoman takarja a test vonalait,szolid ,de tiszteletet sugároz. Az íze évekig a pincében érlelt minőségi vörösbor, melyből csak óvatosan kortyolgatunk, ízlelgetjük s hagyjuk, hogy szétáradjon az ízlelőbimbókon, s minden cseppjét értékeljük, nem szabad a pillanatot gyorsan megélni, mert a nap érlelte ízeket élvezni kell ! Az érzelmi szinten óvatos hullámvasút, ahol nincsenek óriási kitörések sem mélységek, de a történet kezdetétől fogva van egy szomorú fűszerezettsége mind a két történetnek. Kiegyensúlyozott lelki utazás, visszafogott, meghatóan szép történetekkel.A szereplők lelki sérülésekkel felvértezve, óvatosan nyitnak egy újabb kapcsolat felé, szép egymáshoz közelítés, megfontoltság, higgadtság, élettapasztalat jellemzi őket. Természetesen nem maradhat el a Happy end a végére, de ez már elvárás is tőled.Ezért szeretünk.  Jól sikerült ez is! Gratulálok !"

Szerintem legközelebb vele együtt kezdek írásba, olyan jó kis képeket tudott megfogalmazni.

https://book24.hu/konyv/szerelmes-csaladfok-e-konyv 

https://dibook.hu/konyv/szerelmes-csaladfok

https://olvas.hu/termekek/szerelmes-csaladfok-e-konyv

https://olvas.hu/szerzok/judith-saray

És hogy magamtól is idézzek: (egy kérdésre, hogy mit jelent számomra az írás)

"Az írás? Játék! És kemény munka. Terápia. Izgatott várakozás, hogy milyen reakciót vált ki az olvasóból. Felgyülemlett élmények újragondolása. Néha megoldáskeresés. Máskor felüdülés egy mesevilágban. Időnként vallomás, kitárulkozás. És mindenkor öröm!"



Nincsenek megjegyzések: