2024. márc. 24.

Vasárnap reggeli keserűség...

 Korán ébredtem, ami tekintve a tegnap esti barátokkal folytatott kártya- és scrabble-partit, talán meglepő, de nem volt kellemetlen. Igazság szerint a belső órám hatnál tovább akkor sem enged szuszogni, ha Jamie nem óramű pontossággal kezdene haverkodni velem a parkbeli séta idejére figyelmeztetve. Prőóbáltam húzni az időt, így aztán a Facen elém keveredő videó kapcsán kicsit utána keresgéltem Drake Millagannak. Két évvel ezelőtti American Got Talent felvétel volt, amin felcsillant a szemem, így aztán belenéztem a Wikipediába is, ahol állam leesett, hogy a srác még nincs 26 éves, viszont már tíz évvel ezelőtt felvettek vele egy olyan videót, ami érett előadóművészeknek is becsületére vált volna. Eszméletlen módon énekel Elvis számokat, különösen a country stílus áll hozzá közel és baromi jól csinálja. 

Drake Milligan

De az idő elszállt Draket hallgatva, irány a park. Igazán jó hangulatú reggel volt megint a sok kutyás haverral. Otthon a tegnapi maradékokból egy gazdag vasárnapi reggeli. Ugye, milyen idilli a kezdet? De aztán leültem a gép elé és ezt nem kellett volna. 

Hogy szegény Katalin hercegné kapcsán mennyi idiótaság lát még az ominózus bejelentése után is napvilágot, az elkeserítő, de ilyen a bulvár, magukat újságírónak hazudó ollózó banditák gyülekezete. Aztán elém került egy cikk. A Metropol közölte, ami önmagában némi előítélettel tölt el, de végül "kellemesen" csalódtam, mert egy idiótaságra hívta fel a figyelmet, ahelyett, hogy éltette volna. A történet zanzásítva annyi, hogy Csillaghegyen a lakók egy kis csoportja megunta, hogy a környékük vállalhatatlanul fest nagyrészt az autósok miatt, akik szemrebbenés nélkül állnak fel a füvesített területekre is. Összefogtak, hogy kicsit parkosítsák a környezetüket, lényegében a házuk előtti keskeny sávot. Nem, nem hatalmas sziklatömböket raktak le, hogy autós oda ne álljon (itt a környékünkön ezt találták a Főkert emberei megoldásnak), hanem  saját költségükön gyeprácsokat vettek, elvégezték a földmunkát és már éppen rakták volna le a köveket, ültették volna a füvet, amikor a közteresek lecsaptak rájuk. Mert nem volt engedélyük! Hát, baszki, ilyen a mesében nincs! Rongálni a környezetet engedély nélkül is lehet, rendbe tenni mások helyett, csak engedéllyel. Az eszem megáll. Most engedélyért kuncsorognak, amit remélhetően meg is kapnak, aztán folytathatják a munkát, addig viszont egy további kapavágást sem. Autós társainkat ismerve, addig is tönkrevágják az eddig elvégzett munkát. És mindezt miért? Mert egy "jószándékú" névtelen bejelentő felnyomta őket a Közterületfelügyeletnél. Mit lehet erre mondani? Az biztos, Európa egyre távolodik tőlünk, képtelenek vagyunk bürokrácia nélkül a közvetlen környezetünkért tenni, a kerékkötőknek áll a világ. Végtelenül elkeserítő!

(kép a Metropolban megjelent cikkből)


Nincsenek megjegyzések: