2019. jan. 28.

A nagy könyves kihívás 13. Heather Graham (egyik) trilógiája

A kilcvenenes évek elején olvastam ezt a három kötetből álló regényfolyamot. Meg azóta még párszor. Romantikus? Igen! De mindemellett egy kis történelemóra is. Az amerikai polgárháború idején játszódik. A Cameron család két fia és lánykapta meg a maga önálló történetét.
Heather Graham: A kékkabátos
Jesse Cameron egy előkelő déli család legidősebb gyermeke. Meggyőződése, hogy a rabszolgatartás rossz dolog. Az északiak egyenruháját viseli, de a szívét egy déli szépség rabolta el. Aki azonban nem tudja megbocsátani neki, amiért Dél ellen fordult.
Heather Graham: A szürkekabátos
Daniel Cameron a család középső gyermeke, elkötelezett déli. A nő, aki elrabolta a szívét, megveti a rendszert, amit szolgál és megveti őt magát is. Mégis, egy különös erő egymás karjaiba hajtja őket.
Heather Graham: Irány a Nyugat!
A Cameron testvérek legifjabbika Christa. Nőként nem sok lehetősége adódik, hogy szabaduljon az oly sok fájdalmat okozó Déltől és Északtól. Nyugatra tartana, a vad nyugatra, de ezt egyedülállóként nem teheti meg. Ezért férjhez megy, de rá kell jöjjön, hogy a szerződés, amit kötött, sokkal inkább két magányos ember szövetsége a boldog jövőért. Az odáig vezető út azonban kalandosabb már nem is lehetne. Indiánok és az időnként felbukkanó testvérek színesítik az életüket.

Heather Graham szerintem (is) a romantikus regények egyik koronázatlan királynője. Vonzza a polgárháború korszaka, a regényei mégsem lesznek egysíkúak, unalmasak.
Ha ez a sorozat tetszett, akkor imádni fogjátok a következő "Az észak-amerikai asszony" című trilógiája köteteit is: Édes vad éden / A kalóz kedvese / Lázadó lélek
Minden regénye követi a romantikus regények kliséit: szép emberek, különleges helyszínek, első látásra fellobbanó érzelmek, amelyeket persze ellentétek, kalandok, félreértések követnek, hogy utána egymás karjában leljenek örök szerelemre. Banális? Lehet. De nagyon szórakoztó :)


Nincsenek megjegyzések: