2023. nov. 28.

14. nap

Reggel esőre ébredtünk. Csak olyan permet, amit látsz, de nem is igazán érzel, de azért mégiscsak eső és ködpamacsok. Milyen szerencse, hogy a tegnapi napon olyan segítőkész volt a természet, teljes pompájában csodálhattuk meg a Jemison völgyet, a Három nővért és a környék összes kanyonját. Megsütöttem a palacsintát, jól be is laktunk, nem is igazán akaródzott kimenni a nyirkos időbe sétálni, de hát nem azért utaztunk ennyit, hogy itthon lessük a tv-t.

A Botanikus kertben a stát többször is félbe kellett szakítanunk és bemenekülni az apró famenedékekbe. A környéket már-már misztikus ködfoltok borították, de  növényzet teljes pompájában mutatta meg magát.  Felrémlett előttünk a Magyar Posta által kibocsátott Ausztrália növényvilága című bélyegsorozata és blokkja és kicsit értetlenül állok a tény előtt, hogy az előttünk tömény mennyiségben megmutatkozó virágzó cserjéket a Posta másik sorozatában, az Afrikaiban láttam. De itt még halvány utalást sem láttam, hogy ezek a virágok ne őshonosak lennének.

Hazafelé több helyen cidert próbálunk, gyümölcsöt veszünk és almás pitét. Sharon még ajándékokra is gondol az itthoniaknak, mézes, lekvárokat vásárol. Én meg arra gondolok, a repülőre hogy foguk felpakolni ezt a sok mindent.

A Hillbilly Cider egy nagyon hangulatos hely és elérték, hogy szeressem a cidert, mert egészen egyszerűen isteni ital. Ami viszont a környék nyilvánvaló hátulütője, az állandóan szemünkbe, szánkba repdesni kívánó apró, szemtelen legyek. A hely melletti háznál nagy transzparens hirdeti az utazókkal, hogy tacskókölykök eladók. Erről jut eszembe, hogy eddig bárhol jártunk, nagyon sok kutyát láttunk. Főleg kicsiket persze, de azért golden és más nagyobb testű is akadt köztük. De ezek gazdás, jól nevelt kutyák voltak, felelős gazdákkal.

Még beugrunk a Bilpin Cider co. üzletébe is, mert felületesen ne döntsön az ember, ugyebár. Aztán, hogy a gyerekek, akik csak almalevet kaptak, le ne bontsák a helyet, inkább hazafelé vesszük az irányt.

Délután megejtjük a felfűtött medencében a pancsolást, aztán a BBQ vacsora után megnézzük a Grincs, aki ellopta a karácsonyt című filmet, majd végre aludni térünk, mert napról napra mintha korábban vonzana az ágy.

















 

Nincsenek megjegyzések: