2021. szept. 24.

Utazás Covid idején 35. - szept. 14.

 Mi vittük Levit oviba és mi is hoztuk el. Fura érzés. Olyan, mintha normális kerékvágásban működnének a dolgok, nemcsak néhány napnyi ízelítőt kapnánk a nagyiság érzéséből. A sárc szívet melengetően együttműködő, problémamentes. Vidáman indult el velünk, minden elfogódottság nélkül végezte az oviban a mindennapi rutint és kedvesen integetve hagyott ott minket, hogy a nyilvánvalóan érdekes napnak nekivágjon. Amikor hoztuk haza, az egyik óvónő egy cserepet nyomott a kezébe. Ültettek virágot, ma hazaküldték anyunak. Nagyon büszkén  hozta a kis cserepet. Sharon otthon dolgozik, Levi pedig szaladt hozzá a növénykével. Leiát eléggé megviselte az oltás, bár ott azonnal paracetamolt is kapott. 4 féle anyagot nyomtak bele, a két kis combjába és kanalast is. Első hallásra ez brutálisan hangzik, de utána olvastam a témának és olyat ír a szakirodalom, hogy elhűltem teljesen. Ezek a pici babák olyan erős immunrendszerrel rendelkeznek, hogy tulajdonképpen 10 ezer (nem tévedés!) különféle oltóanyagot is tolerálni tudnának. Mindenesetre tegnap még nem volt úgy kibukva, mint ma. Kicsi hőemelkedése is van,  a tejet csúnyán visszabukta és összességében is nyugtalanabb. Egy időre átvitték a nagyszülőkhöz, mert Tibinek volt itthon egy órás interjúja és még véletlenül se kiabáljon bele. Mi addig lent a medencénél töltöttük az időt, hogy abszolút nyugi legyen körülötte. Aztán újra szóba került, hogyan tudnánk hosszabb időt tölteni velük. Megbeszéltük, hogy mi vállalnánk a kétszeri utazást, de szerintünk inkább 2x2 hét, mint egyben 1 hónap. Akárhogy is, de azért van egy otthoni életünk, amit nem tudunk teljesen figyelmen kívül hagyni. Talán a gyerekeknek is jobb lenne, ha sűrűbben találkoznánk. Persze, ehhez otthon is rendben kell, hogy menjenek a dolgok. Az az érv, hogy hosszabb idő alatt jobban megszoknánk a klímát is, már ott megdőlt, hogy az elmúlt 12 nap is kevés volt hozzá. Nincs mit tenni, öregszik a test és nehezebben tolerál.

Vacsorára Sharon isteni bárány-stew-t csinált báránycombból. Tényleg jó volt és végre életemben először kipróbálhattam a bárányt is. Birkához már volt szerencsém, azt az élményt tudnám életem hátra levő részére hanyagolni. (recept a képeknél)

Este megint Levi csinálta a műsort, belőlem meg kibukott a vélemény. Erre a gyerek a holnapi lefektetést a nyakamba akarja sózni. Lehet, hogy most utáltatom meg magam az unokámmal.  Utólag bevallhatom, nem mertük megpróbálni. Szerintem mindenki jobban járt.

Sharon a szüleitől kapott egy nagy csomag rambutánt. A rambután, vagy másként hamis-lichi Délkelet-Ázsiában honos. Termése nagyobb a lichinél. Hosszú, puha tüskében végződő szemölcsök borítják. Innen ered az eredeti név. Nagyon  ajánlják várandós és kisgyerekes mamáknak. Tele van káliummal, ásványi anyaggal, amely elősegíti szívverést, a vesék működését és az izmok összehúzódását. Ő egyenesen imádja, szerintem átlagos élmény, mindenesetre az a nagyszemű szőlő, amit vettek, nálam lekörözte.








Nincsenek megjegyzések: