2021. szept. 13.

Utazás Covid idején 27. - szept. 5. vasárnap

 A mai nap programja: Állatkert – őszintén szólva nem volt olyan szép, annyira mellbevágó élmény, mint 4 éve, mert nagy építkezések vannak.  Odakint is, odabent is. A látogatható részek viszont nagyon állatbarátok. Egy olyan picinek mint Levi, pedig maga a dzsungel. Sajnos az elefánt-show elmaradt, pedig mindannyian nagyon készültünk rá. Már írtam erről, hogy ezeken az állatokon egyáltalán nem érezni, hogy számukra frusztráló lenne a gyakorlatok elvégzése, vagy a tapsoló nézőközönség.  Levinek ma jó napja volt, mert élvezte, amit láttunk és bár nagyon elfáradt, de ma elmaradt a hiszti. Az az igazság, hogy mi magunk is rettenetesen elfáradtunk. Délután még lementünk a medencéhez is, Levi pedig fáradhatatlanul úszott.

Amúgy ... őszintén? Fura ez az együtt lakás, mert az ember soha nem tudhatja, mikor mit tegyen, hogy az a kis családnak jó legyen, halk legyen, segítség legyen etc.... És ez igaz az evés, ivásra is. Egyszerűen hiába mondják, hogy érezzük otthon magunkat, de az ember nem nyúlkál más frigójába. Ennek eléggé keresztbetesz, hogy holnap nekem kell paprikáscsirkét főzöm nokedlivel. Tudok én még egyáltalán főzni? És mellesleg itt ugye az otthoni alapanyagoknak egy más verziója kapható.

Reggelit egyébként a házak melletti piacon vettünk. Lángostésztához hasonló valamit sütnek forró vaslapon, ezt aztán mártogatóssal lehet enni. De létezik ennek töltött verziója is, amikor egy szelet sajtot vagy tojást, vagy bármit belehajtogatnak és úgy sütik. Ez is fura, ilyet enni reggelire. Az otthoni traktának híre-hamva sincs. És ennek nem fukarság az oka, hanem egyszerűen nem pakolják tele az asztalt. Ami meglepett, hogy például zöldeket sem raknak fel a sonkához, vajhoz, talán éppen azért, mert egyébként mindenben megtalálhatóak a zöldségek. Szeretik a nagyon könnyű ételeket, pl joghurtban gyümölcsöt, zabpelyhet, zabkását... Ó, igen! Hiányoznak az angol reggelik! J

A házak között sok medence van, bármelyik használható. Mélységben, formában, de még felszereltségben is mások. Pl. vannak a „bugyogósok”, de vannak olyanok is, ahol futógépek, biciklik vannak a víz alatt. Levire nagyon figyelni kell, mert neki bármelyik jó, ugrana bárhova J

A hátam Sentosán minősíthetetlenül lesült. És nem is éreztem. Mostanában már érzékenyebbnek tűnik, de inkább csak röhejes, ahogy a könnyebben felvehető fürdőruhából kilátszik. Kistesót is megcsípte a nap, sőt Levit is, aki vastagon be volt kenve. Tibi megúszta, mert nem vette le a trikóját, csak a vízben, oda meg keveset ment. Tibi viszont a naponkénti aloe verás kenegetés ellenérre hamarosan úgy fest, mint egy rongyos bőrdarab. Még a homloka is hámlik. Pedáns gyermekem úgy fest, mint aki hetek óta nem mosdott.

A vasárnap elröppent. Levi már négy napot volt itthon egyhuzamban, kicsit tartok tőle, milyen lesz a holnapi indulás a bölcsibe. De – mivel tudom, micsoda remek programok vannak odabent – remélem, hogy nem lesz gond.







Nincsenek megjegyzések: