2021. szept. 15.

Utazás Covid idején 29. - szept. 7.

Vigyük Levit az oviba! Lelkesedés teljes hőfokon. DE ... otthon maradt volna, ha a kistesó nem gondol rá, a táskája...; hozzuk haza Levit! DE ... Ne maradjon ott a babakocsija,legyen nálam süti, legyen víz a kulacsában, a táskájában legyenek benne a dolgai, és bár piros ruhás, de a kék soron van a cipője.

Buszozás: ne feledjük felszálláskor és leszálláskor is lecsippantani a bérletet! Mindamellett, hogy egy tökéletesen működő rendszer, azért engem még az idegbajba kerget, hogy folyamatosan a kezem ügyében legyen a kártya, hogy se beszálláskor, se leszálláskor ne duguljon miattam a busz. De hát miről is beszélek, egyszer sem volt tömeg a buszon. Igazából már a megálló előtt szabadra vált a készülék, le lehet csippantani a kártyát, mire megáll, már csak a lábam elé kell nézzek. Ráadásul a sofőr még azt is engedi leszállni, aki az ajtók csukódása után eszmél,hogy itt akart volna leszállni. Nálunk minimum elvinne a következő megállóig. Mint ahogy tetszik az is, hogy le kell inteni a buszt, mert ha senki nem jelez és nincs leszálló, akkor simán megy tovább. Ami nem jó és némi helyismeretet igényel (vagy egy nyomorult újabb appot a telefonon – amin mondjuk van helyi internet -), hogy a buszokon nincs feltüntetve a megállók sora, úgyhogy lesni kell, mennyire ismerős a környék. A buszokon egyébként kérik, hogy ne telefonáljon és ne beszélgessen senki. A vírus miatt, persze. Mint ahogy a bevásárló központokban halk, diszkrét zene szól, mert ha túl akarnák kiabálni, a hangosabb beszédnél több mikro részecske hagyja el az illető torkát. Tehát csak halkan. A maszk mindenhol kötelező, de ha leültél és kihoztak egy pohár vizet, akkor leveheted.

A Botanikus kertbe mentünk Leiával. Elképesztő párás volt a levegő. Beültünk egy frissítőre, addig Leia szopott valamennyit, utána még körberohantunk az orchidea részen és futás a kijáratig... a buszmegállóban kapott el az eső. Egy csomó mindent nem láttunk, mert futás volt. 4 éve jobb program volt, na. De mivel ide még úgyis visszajövünk, hiszen közel van, ez nem akkora tragédia.

Levi örült nekem az oviban, de az apjának igazán. A nagypapának fogta az ujját hazáig. A kölyök amúgy erősen hajlamos a hisztire. Én azt mondom, nagy manipulátor, mert pontosan tisztában van vele, hogy célt fog érni az akarata, ha egy kicsit kiereszti a hangját.

De kicsi hugocskája se piskóta. Este Sharonnak programja volt, én fektettem le Leiát. Megizzasztott. Üvöltött, enni akart, pedig már benne volt a napi adag. De aztán elaludt. Igaz, addigra a derekam már leszakadt, mire a majd 7 kilós kis habtestét elringattam. Erre még élénken emlékszem, hogy a pici gyerekek valami extra szenzorral vannak ellátva, amivel pontosan tudják, hogy a mama vagy a papa nincs a közelben, és olyankor aztán kifordulnak önmagukból.

Gyerekkel pedig végre egy igazán jót beszélgettünk. Amikor azt kérdeztem tőle, hogy Mikor múlt el a wow érzés?, meglepő választ adott. Sose volt, azért laknak itt, mert tetszett és ez nem is csoda, hiszen sokat fizetnek érte, hogy ilyen szép környezetben legyenek. Fájóan realista.







Nincsenek megjegyzések: