2019. febr. 19.

A nagy könyves kihívás 23. Kate Long: Rossz anyák kézikönyve

Ezt a könyvet olyan valakinek köszönhetem, akit kicsiny hazánkban divat lekicsinylően emlegetni pusztán azért, mert egyszer régen megragadott egy visszautasíthatatlan ajánlatot és eljátszotta Edward, a szelíd lelkű vámpír emlékezetes figuráját. A személyéről és a Twilight Saga óta eltelt filmes ténykedéséről egyszer szívesen írnék egy posztot, szerintem sok újdonságot tudnék mesélni, amiről a hazai filmes világ nem hajlandó még csak említést sem tenni, vagy ha igen, akkor sem hozzák be ezeket a filmeket, bármilyen nagy nevű rendezők és színészek is jegyezzék azokat Roberten kívül. Szóval, Robert Pattinson még fiatal kölyökként játszott a Kate Long: Rossz anyák kézikönyve című regényéből készült filmben. Nekem, mint rajongónak, ennyi elég is volt, hogy megszerezzem a könyvet és elolvassam.

Adott egy kamaszlány, aki nővé válása küszöbén nem igazán számíthat senkire. Az anyja elvált és túlságosan lekötik magányos életének buktatói. Ráadásul a kissé zavart nagymama gondozását is neki kell megoldania. Egy napon véletlenül előkerül egy réges régi okirat, amelyből kiderül, hogy őt örökbe fogadták, és innentől élete fő célja, hogy az igazi anyját megtalálja. A lánya eközben lefekszik az iskola menő srácával, s csak későn döbben rá, hogy az aktus a fiú számára semmit nem jelentett, ő viszont bekapta a legyet tapasztalatlanságának és a fiú nemtörődömségének hála.
Az iskolába új fiú érkezik. Kicsit esetlen, kicsit fura, de az biztos, hogy a szíve aranyból van és olyan odafigyeléssel fordul a lány felé, amit ő még senki részéről nem tapasztalt. Együtt csinálják végig a terhesség hónapjait, Daniel az, aki ott van vele a szülés idején, és aki később is mellette marad. Mindeközben az anyja, a vér szerinti édesanyjával találkozva, rádöbben, hogy a tehernek érzett nevelőanya sokkal igazibb édesanya, és ő éppen élete legnagyobb hibáját követné el, ha a lánya legfontosabb óráiban nem lenne mellette. Tehát megtesz mindent, hogy időben a kórházba érjen, és az unokájával a karjában elhatározza, hogy megváltoztatja mindannyiuk kis beszűkült világát. Persze, lehet, ez mind csak szép álom lenne, ha Daniel nem találna egy kötvényt, amit még a nagyi vett és mostanra szép összeget jelent. Most már terveket lehet szőni, igazi terveket iskoláról, fejlődésről. A boldogság pedig előbb-utóbb megtalálja azokat, akik képesek küzdeni érte.


Nincsenek megjegyzések: