2019. márc. 22.

A nagy könyves kihívás 30. Preston-Child: Macallan bosszúja

Nemrégiben a gyűjtőszenvedélyem kapcsán írtam a Válogatás kötetek első példányáról, ami a birtokomba került. Ha már a kezembe vettem, bele is lapoztam, és meg kellett állapítsam, már fogalmam sincs, miről szólt Douglas Preston és Lincoln Child: Macallan bosszúja című regénye.
Bocsánatos bűn ez és nem feltétlenül a regény minősítése, hiszen 1989-ben olvastam utoljára. Azóta meg akárhogy is, de eltelt 30 !!! év.

Ha összefutnátok ezzel a regénnyel, ne hagyjátok ki, ha ... érdekel, hogy elásott kincset őriz egy ősrégi átok. Egy kalózkapitány elásott kincsét. A rejtekhelyet pedig nem más készítette, mint korának ismert, királyok által támogatott építésze. Jó munkát végzett, mert az azóta eltelt néhány száz évben senki még csak a közelébe se jutott. Pedig a sziget, melyen elrejtették, bőven szedi áldozatait. Köztük a főhős testvérét is, mikor gyerekként a tiltott szigetre merészkedtek. Ilyen előzmények után nem szűkölködünk izgalmakban és mellesleg megtudjuk azt is, miért olyan értékes a kincsvadászok számára Szent Mihály kardja. Olvassátok el!


Nincsenek megjegyzések: