2019. márc. 17.

A nagy könyves kihívás 29. Nick Petrie: Csóvafény

Előre bocsátom, a könyv jó. A cím meg ótvar. Fogalmam sincs, hogy miért éppen ez lett, mert semmilyen konteksztusban nem illik a regényhez.

Nick Petrie: Csóvafény című története már megint Válogatás könyvben került elém, így magyar borítót nem tudok prezentálni, de azt hiszem, nem is ez a lényeg. Peter Ash nevű szereplőjével ő is sorozatkaraktert alkotott, mint például Lee Child Jack Reacherrel. És ezzel azt is megállapíthatjuk, hogy nincs új a nap alatt, de azért azt kell mondjam, hogy a karakter jól működik, olvasás közben lelki szemeim előtt forgott a film, nemcsak a főhősre, de a többiekre is elég jó castingot csináltam :D

A történet: Egy fiatal nőt megtámadnak, elrabolnak, de lelkierejének köszönhetően megszökik üldözőitől. Egy tengerészgyalogos veterán a természet lágy ölén érzi magát szabadnak és a más helyeken rátörő pánikbetegségtől megszabadulónak. Egy nagy barna macinak köszönhetően kettőjük sorsa egy ködös napon összefonódik. Méltó társai egymásnak a kalandok során. A nő nem egy ijedős virágszál, s bár a férfi a testőréül szegődik, kétségünk se legyen, hogy akár egyedül is túlélte volna a halálos kalandot, melynek szálai a gyermekkorához, zseniális informatikus anyjához és apjához kötődnek. A regény bizalomról és csalódásról, megbocsátásról és bosszúról egyaránt szól. Mindenhez megvannak a tökéletes alanyok. A vége pedig jó amerikai mintára happy end, de hál Istennek, azért nem azon a sablonos, csöpögős módon. Olvasásra mindenképpen érdemes.


Nincsenek megjegyzések: