2009. szept. 24.

Információ-áradat

Vastagon szedett nagybetűs cím a helyi újságban: Új helyi állattartási rendelet született
Na végre! Egy hír, ami engem is érint, engem is érdekel. A terjedelme ugyan majd egy oldalnyi, de sebaj, tájékozódni kell, nehogy meglepetés érje az ember lányát, ha kimozdul a kutyával. Aztán csalódás. Ugyanis a terjedelmes cikkben csak az alábbi idézet foglalkozik a címben foglaltakkal:
Az állatok tartásáról 2000-ben már született helyi rendelet, amelyet egy jogértelmezési vita miatt 2004-ben hatályon kívül helyeztek. Az azóta eltelt időszak bebizonyította, hogy nélkülözhetetlen a kérdéskör helyi szintű szabályozása. A vitát követő szavazás során a testület 24 "igen" szavazat és 2 tartózkodás mellett elfogadta a helyi szabályozást, amely egyebek között meghatározza a kerület területén tartható állatok körét, számát, tiltja a közterületen történő etetést és konkrét rendelkezéseket tartalmaz a kutyasétáltatással kapcsolatban. Az előírások megsértése szabálysértésnek minősül. A rendelet három ütemben lép hatályba. (időpontok feltüntetve)
Ennyi. Világos, mint a nap.

Most már csak az alábbi kérdéseim lennének:
- milyen állatot tarthatok?
- hányat?
- mik a konkrét rendelkezések a kutyasétáltatással kapcsolatban? (a jutalomfalat osztása is köztéri etetésnek minősül?)
- és miért ez lett a cím, ha csak ez a néhány mondat kapcsolódott hozzá?
Amúgy tényleg hasznos, érdekes cikk ... lehetett volna, de így marad a homály, mert az érintettek ennél részletesebb értesítést biztos nem fognak kapni a kötelező oltások alkalmával sem.

6 megjegyzés:

Béb írta...

Pff...

Béb írta...

Gondolom pl sertést nem lehet. De ugye ott van a kis foltos mégis... Akkor térdnél magasabb sertést nem lehet? Vagy hogy van ez?

Golden írta...

velünk szemben már kettő is van, bár, az egyiket mintha örökbe fogadta volna valaki, mert mostanában nem látom. Állítólag a másik is gazdacserére vár. Béb, bocsi, de én nem leszek malacgazda :)

Unknown írta...

Bizonytalanságban, sakkban tartani... idegesíteni... Nem vetted még??? Médiák.... :P

Csapos írta...

Tipikus nesze semmi fogd meg jól...szerintem vedd ki a szekrényből a 2000 szeptemberi Magyar Közlöny félretett számát aztán hátha benne van a nagy igazság...:-)

Csillagvihar írta...

off
"Szél hozott, szél visz el"
Remélem, aki hozott, azért nem visz el.
on