2009. szept. 20.

Hirtelen ötlet...





















Képek: Morgan ájultan a vendéglőben / Kutyagolás hegyen-völgyön-vasúti átkelőn át /Kiskölök megjött / B.kenesei panoráma

Olyan szép volt a délelőtti napsütés, hogy hirtelen ötlettől indíttatva megterveztünk egy kis kirándulást Kőröshegy-Tab-Földvár környékén, gondosan kikeresgélve a környékbeli vendéglőket. Aztán még hirtelenebb ötlettől kísérve elindultunk ... a másik irányba. Irány Balatonkenese. Ott egy hirtelen irányváltással be egy kis utcába nem messze Rákóczi fájától. Az utca végén pedig egy csodás panoráma teljesen váratlanul. Kocsiból ki, fényképezkedés, aztán lám, ott egy kis erdei ösvény, biztos a vízhez vezet. Hááát, nem egészen ... Morgan boldogan billegett, szaglászott lefelé, aztán az út végetért a Kenese-Üdülőtelep vasútállomáson. Nem baj, ha már eddig eljöttünk, újabb nem hivatalos ösvény tovább a tó felé. Egy órai bolyongás után nem kissé kifulladva beültünk egy árnyas fa alá, párom visszatúrázott a hegyre a kocsiért, mert Morgannal a visszautat megtenni képtelenség lett volna. A kikötőben pedig beültünk a De Jó vendéglőbe és ott olyan dejó!!! halászlevet ettünk, hogy szerintem ez volt nemcsak a szezon, de az év, mit az év, az évtized halészléje! Kiskölökért száguldoztunk Lellére, aztán vissza a nyaralóba, mert a kicsiny gyermek vacsorázni vágyik, úgyhogy most grillezni fogok neki! De csak neki, mert mi még mindig nem tudunk enni, a halászlétől úgy elteltünk (meg az azt követő kárpáti borzas nem tudom mitől). Aztán valamikor még haza is kellene menni, pedig már csak aludni vágynék. Jó ez a Balaton, de ilyenkor valahogy még jobban tetszik, mint a főszezonban!

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Te komolyan, sokkal inkább mehetnékem van most mint nyáron! Annyira szép minden! Drukkoljunk, hogy kitartson október végéig. :)

Lazac írta...

Én is ilyenkor szeretek kirándulgatni, nem a dög melegben..ilyenkor már "heringfiling" sincs. :D