2016. dec. 10.

Tervezgetés... kutyás téma

Alessiánál már megint belefutottam egy olyan posztba, ahol szó szerint megegyezett a véleményünk. Ne csodálkozzak rajta, végül is, nem véletlenül vagyunk barátnők. Menhelyi kutyák, állatvédők, örökbefogadás... és két kutyával a lábam mellett a tehetetlen szemlélődés. De most "nagy" ötletem támadt. Nagyfiam a minap egy tekintélyes zsáknyi dvd-vel "lepett meg", ami annyit jelentett, ő lomtalanított, én meg csináljak vele, ami jól esik. Mivel időnként kirándulok a bolhapiacra, gondoltam majd ott elsütöm ezeket is fillérekért, mint ahogy a házi készletet korábban. De Alessia posztja nyomán a következő ötletem támadt:

Kiviszem őket és készítek egy táblát mellé, amin közhírré teszem, hogy a befolyt összeget a Retriever Rescue számára utalom tovább. Talán sikerül a valaha pár ezer forintos filmeket a szokásos 100 forint helyett akár 500-ért is eladni, ha a vevő tudja, hogy azok a forintok egy tál ételt, egy takarót, egy oltást, vagy akár egy műtétet jelentenek a menhelyeken élőknek. Jó, mondhatjátok, hogy másoknak is szükségük lenne egy kis adományra, de tudom, hogy ez a csapat is erejét megfeszítve küzd egy fajta egyedeiért, akiket megvettek, mert édes-aranyos gombóc kiskutyák voltak, aztán nagy ló lett belőlük, aki fellökte a gyereket játék közben, nevelés és idő híján összekap a fajtatársakkal, vagy kiásta a tuját és ezért páriává vált a saját "családjában". Egy olyan országban, ahol született ugyan törvény az állatvédelem jegyében, de senki be nem tartja, a vétkeseket el nem ítélik, nos, ott a kisember a maga eszközeivel próbál segíteni. Én így. Akinek van kedve, csatlakozhat. Szívesen fogadok akár tárgyi adományt, amit megpróbálok pénzzé tenni, de akár személyes segítséget is, ha valaki rá tud szánni egy vasárnap délelőttöt. Tudom, közeleg a karácsony, most senkinek sem ideje, sem pénze, de térjünk vissza rá az új év elején! Én egészen biztosan kitartok e mellett az ötlet mellett. Nem akartam fogadkozni az új esztendőre, de ezt az egyet egészen biztosan megfogadom és teljesítem is! Tartsatok velem! Értük!

3 megjegyzés:

Alessia írta...

A piacon? Hüm. Ott, ahol kétszáz forintból alkudnak? Csatlakozom én is, de inkább a FB-on csináljunk belőle egy kampányt.

Golden írta...

khm, ott mennyivel voltunk sikeresebbek? ;) baromi sok dvd van, úgyhogy akár 200 forintokból is egész szép summa jöhet össze :)

Alessia írta...

Az is igaz. Üzletemberek ha találkoznak. :-P