2015. okt. 30.

Tesi érkezik ... holnap



Volt már kölyök tacskónk, de arra az időszakra nem lennék különösebben büszke. Legalábbis a mostanában trendi kutyatartási szokásokhoz mérten. Hazahoztuk, kapott egy fekhelyet, tálkákat, pórázt, meg egy szeparált helyet az előszobában, mert jaj, a lakás... Na, olyan is lett. Mármint a kutya. Meg a lakás is, de az más kérdés. Azt akkor nem tudtam, hogy mi voltunk a hibásak. Mi gyereket neveltünk, ő meg nőjön meg, amíg lesz időnk azzal is foglalkozni, hogy kutyáséknál milyen az élet. Megnőtt és ő akart a főnök lenni. Én meg nem akartam, úgyhogy harcoltunk. Nem vagyok büszke rá, hogy én győztem, de másként nem tudtunk volna együtt élni. Ez az igazság. Buksi kutya volt. Úgy volt kutya, ahogy régen értették a kutyát. Már én sem úgy gondolok erre, mint akkoriban, és ezért nagyon sajnálom szegényt így utólag is. 

Tesi már másként érkezik. A héten előkerült a Rács, ami mögött Buksi és később Morgan is felnőtt. Colin csak azért nem, mert ő pici kölyökként is azonnal áttornázta magát a rácson, neki valóságos falat kellett építeni arra az időre, amíg magára hagytuk.  A szomszéd tavasszal simán lomtalanítandó szemétnek nézte és kicsit széttörte, mire kiszedtem a kezei közül, ezért apa ma reggel - akarom mondani hajnali 6-kor - fúrva-faragva rendbe tette. Gondolom, a szomszédok máris örülnek a hamarosan érkezőnek XD A rács egyébként már nem olyan szerepet tölt majd be, mint Buksi idején. Tényleg csak arra az időre szeparál, amíg nem vagyok itthon. Mert egyébként bízom az odafigyelésemben, a fürgeségemben, meg abban, hogy Colin is szemmel tartja a kis pisist. Éjszakára pedig már lesz ágya a hálószobában - mivel Colin velünk alszik, nem lehet csórókámat egyedül hagyni a konyhában. Ott is elkerítettem egy parkettás részt az esetleges éjszakai balesetek miatt, bár még nem próbáltam ki, hogy ezek után én hogy fogok fürgén felpattanni az ágyról - izé, szóval lemászni. 
Szóval és tettel... várjuk. Holnap megyünk érte. Nagyfiú pedig - miután újra megkérdezte, hogy nem gondoltuk-e meg magunkat - bejelentkezett a hétvégére baba-nézőbe. Miután megengedett magának egy olyan megjegyzést, hogy "csak aztán a végén nehogy nálam kössön ki" XD Lehet, hogy máris találtunk egy pótpapát? ;) :)

2 megjegyzés:

Gabó írta...

Akkor az egyik MégnagyobbTesó már megenyhült? ;)
Már csak a kisebbet kell elvarázsolnia a kiskópénak. Yesss! Egész jól haladtok. És igen, lehet jó lesz talonban tartani a pótapanakvalót. ;) Mit lehessen tudni?!
"Babanéző" XD ezen még mindig vigyorgok! :D

Csillagvihar írta...

imádom a tacskókat, főleg a szálkásszőrűeket, viszont bevallom, bár 2 gyereket tereelgetek, hol jobban, hol kevésbé jól, tacskó-, és vizslatipusú ebekhez még nem érzem magam elég erősnek. :D Gratula és fel a fejjel