2015. okt. 23.

Hírek a házunk tájáról...

A múltkori bejegyzésben megemlített mosogató megérkezett és a mai szent napon be is szereltük a helyére. Igen, csak mi lazán (na, annyira azért nem, mert a súlyemelés már nem megy olyan könnyen, mint régen; de azért apa még mindig ezermester XD), ugyanis egy tökéletesen azonos típus, mint ami végelgyengülésben halt meg nálunk már sok évvel ezelőtt. (Hazudok, mert ez egy tökéletesen hasonló, de modernebb típus) Így aztán azon a nem elhanyagolható tényen túl, hogy a szerelés miatt a fél konyhaszekrényt szét kellett bontani, előtte persze kipakolni; nos, szóval, ha már a helyére került, csak a helyére kellett dugni a vezetékeit és elvileg már dolgozhatott is. Azért elvileg, mert a nagy várakozásban, és valami óvatos pesszimizmus okán, elfelejtettem hozzá tisztítószert venni. Ma meg ugyebár ünnepnap van.
Ennek kapcsán egy sürgős-fontos kérdés az újkori masinák használóihoz: Régen kellett só, a poharak csillogásához valami lötty és a tabletta. Ma is kellenek ezek, vagy minden megtalálható egy tablettában? Már hogy ne nézzenek egészen hülyének a boltban, ahova holnap berontok XD

A mellékelt képen látható a praktikussága, ezért is szerettem bele cirka 20 évvel ezelőtt (vagy 25, Jézus Mária!) Ausztriában egy síelés alkalmával, ahonnan aztán a kicsikével tértünk haza. Akkor  is elég volt az 5 terítékre tervezett kapacitása, legfeljebb sűrűbben kapcsoltuk be, mára, amikor már csak ketten vagyunk, szerintem tökéletes segítség lesz.  20 perc alatt végez azzal az egyetlen programmal, amire kitalálták, szerintem nem is kell több. Nálam így is alaposabb lesz :P


Fiatalabbaknak mondom, hogy akkoriban még nem voltak kiforgatható polcú sarokelemek a konyhaszekrényekben. A sarok egy kihasználatlan, üres tér volt, ahol ez a gép tökéletesen megtalálta a helyét.
Nos, Rozi a helyén van, egy próbakört lenyomtunk, ecettel és némi szódabikarbónával, úgyhogy olybá vehetjük, tiszta lappal kezdi nálunk a működését.

A Vatera tehát jó dolog! Ez volt az első akcióm és máris sikeresnek könyvelhetem el, persze, hogy dicsérem. Mondjuk, így visszagondolva, nem kicsit lehettem megzavarodva az átvételkor, mert most vettem csak észre, hogy a kosárból minden tartozék hiányzott. Azok a lábak, amik a tányérokat tartják, az evőeszköztartó, ilyenek. Szerencsére ugyebár ezek a régiben mind benne vannak, úgyhogy nagy baj nincsen, de azért na...

Szóval és tettel... az első "új" családtag megérkezett és  kezdi belakni a konyhát. A második érkezése egy hét múlva várható. Sejthető, hogy arról is be fogok számolni. Ennél feltehetően érdekesebb és főleg aranyosabb lesz ;)

5 megjegyzés:

Aliana írta...

A sót ajánlott használni akkor is, ha elvileg a tablettában is van valamennyi, mert Bp-en elég kemény a víz, egy kis plusz vízlágyítás nem árt. Lötyit én nem használok, és így is csillognak a poharak, hála az "1000 az 1-ben" tablettáknak :)

Golden írta...

köszi, akkor só és tabletta kell :)

Alessia írta...

Mi használunk sót, drága tablettát, vízlágyítót, illatosítót.... mert ezek nélkül a poharakon nem lehetne átlátni. Gyakran le kell futtatni egy forró üresjáratot benne, mert különben ujjnyi vastag undorító szmötyi telepszik a széleire. Százszor egyszerűbb egy szivaccsal meg egy flakon löttyel elmosogatni. :-)))) Persze használom, ha már megörököltük a házzal a kütyüt, de ha elromlana, meg sem csináltatnám. Azért persze üdvözlöm én is Rozit, de megmondom őszintén, a jövő héten érkezőt már jobban várom. :-)))

Golden írta...

arra már annak idején rájöttem, hogy ahogy lejár a program, ki kell szedni a poharakat és áttörölni, ha nem akarom, hogy mattok legyenek :( (amit egyébként nem teszek, amikor kézzel mosogatok - olyanok is XD)

Lazac írta...

Jé, felültöltős változattal még nem találkoztam. Helikopter lennék? :):)