2010. márc. 22.

Kár volt ezt a számot reggel berakni ... /Poszt csak erős idegzetűeknek

"-Gáz van. De gondolom, volt már ilyen.
- Nem. Nem volt még ilyen." (Argo)

Morgan valamit felnyalt, elkapott (vagy más a baj), de elég kellemetlen meglepetésben volt részem, amikor hazaértem. Nyitom az ajtót, és érzem ám, hogy valami nincs rendben. Merthogy büdös van, nagyon büdös. (Momentán az összes ajtó, ablak tárva-nyitva, pedig odakint esik) A konyhában kisebb hányás fogadott (mert akárhogy nyomoztam ez nem lehetett más, csak akkor még nem értettem, hogy akkor miért ez a büdös). Gyanakodva vizslattam végig a lakás összes termeit, főleg a szőnyegeket, mert jó szokása neki, hogy igazit csak a szőnyegre lehet hányni. Semmi. A lakás legvégén elérem a fürdőszobát, ahonnan a szag is felerősödik. Hát, igen. Ezen nincs mit szépíteni, szegénykém fosott ottan egy rettenetest. Az ősrobbanás erejéről legyen elég annyi, hogy szép új mosógépem oldalát is sűrű pöttyök tarkították, pedig próbálkozott csórikám a lefolyó környékén elhelyezni ezt a rettenetet. (Tuti, ha tudott volna, felül a klotyóra.) Már a gondolattól eléggé odavoltam, hogy ezt most valahogy fel kéne vakarni, szőnyeget kimosni (azzal már küzd szegény Rozália), a tett pedig hát, meglehetősen hősies volt. A buszon hazafelé az a gondolat éltetett, hogy a kihagyott reggelit is pótolom majd, de ez a kérdés most bizonytalan ideig lekerült a napirendről. Szerintem holnap reggelig, így a család vacsorája is elég bizonytalanná vált. Arany pofám bánatosan nézte küzdelmemet a háborús övezetté nyilvánított fürdőszobában (a konyhai művelet emellett abszolút eltörpült), akkurátusan megszaglászta a tömény ecettel (is) felmosott követ (őszintén reméltem, hogy ez a szag nem csal elő belőle újabb ezt-azt); most pedig megnyugodva (hogy a nyomok nyomtalanul eltűntek) szuszog a nagyszoba közepén. Mondom, kár volt azt a Kowalskyt reggel betenni...

13 megjegyzés:

Béb írta...

Jajj, én vizuális típus vagyok - meg pár napja göthös is - és majdnem iderókáztam...
Sztem ha én lettem volna ott akkor, 1000000%, h elhányom magam! Tutifix!

Béb írta...

Tullépve a magammal foglalkozáson: jobbulást a Zebnek! (Saját érdekedben is :-P )

Golden írta...

Béb, nekem se sok hiányzott hozzá. Éhgyomorra is rettenetes volt!

Béb írta...

Még nem blogoltam, mikor bébi Borzit elhoztam egy disznósz*ros tanyáról Szolnok mellől. 2 éjszakát töltöttem vele lakásban Szolnokon és semmi baj nem volt. Nyüsszögött, ha dolga volt. De persze egy szemhunyásnyit nem aludtam. Aztán levonatoztunk Szegedre az albiba. Akkor már olyan fáradt voltam, hogy úgy elaludtam, mint akit agyonvertek. Hajnalban arra ébredek, hogy rotty!!! Azt a büdös k. életbe! Rá a padlószőnyegre, de cikkcakkban, hogy az azon lévő másik szőnyegre is jusson (persze ez utóbbi se mosható gépben...). És hígat. És pisifoltok is. Tele a szoba. Ááááá! Kirohantam a fürdőszobába vödörért. Mire visszatértem, egy újabb "kupac" picit odébb, a kutya meg bemászott az ágyba. Ááááá! Kirohantam a kutyával a konyhába. (Ha a követ tojja össze, azt legalább könnyű felsikálni.) Egy csoda volt, h nem hánytam, miközben non-stop öklendezve vízzel felsikáltam. De persze bűzlött és látszott a folt. Fél kor nyitott az első közelben lévő bolt. Addig tűkön ültem. Vettem szőnyegtisztítót: jó állati eredetű szennyeződésekre. Reméltem, h az a kutyafos szépen fogalmazva. Rohanj haza és sikálj, míg be nem görcsöl a karod.
A szag pár nap alatt - mire visszajött a szobatársam - elmúlott, de az akciónak örök nyoma maradt: foltokban gyönyörű tiszta és élénk színű lett a szőnyeg. :-)

Golden írta...

%mrgreen%

Béb írta...

A fullstoryt inkább beposztoltam... Ha már ennyit prüntyögtem ide. :-)

Csillagvihar írta...

jobbulást az öregúrnak!

Golden írta...

és nekem? :):) Amúgy köszi :)

Csapos írta...

Remélem Moorgan már jobban van...a szagról meg hát én most elég edzett vagyok, de tuti van ami nálam is kiveri a biztosítékot

Lazac írta...

Jobbulás az ebnek...és remélem te is túlélted a traumát..és már enni is tudtál valamit. Morgan okos, mondjuk ezt eddig is tudtam :)

Unknown írta...

Jáj. És még e-mailen is elküldte a történetet.... úgyhogy itt már nem is olvastam el. :P :)

Csapos írta...

Éppen reggelizek, ezért csak szőrmnentén olvastam a posztot, bele-belekapva a szememmmel.
Jobbulást mindenkinek!
t.

Golden írta...

akkor neked jó étvágyat hozzá %mrgreen% Amúgy, köszönjük a jókívánságokat, úgy nézem hatott. Igaz, hogy a vacsorája háztartási keksz volt :)