2012. dec. 20.

Megy itt minden...

Van az a mondás, hogy Megy itt minden, mint az ágyba szarás...
Na, hát kb. tényleg így...
Kiskölyök gépe érkezne 21.05-kor Ferihegyre. Üldögélünk az érkezési csarnokban, előbb 5 perc késést írnak ki, majd újabb tízet, aztán még, végül felkerül a titokzatos felirat Átszállt. Aha, de ez mit jelent? Információ persze nincs, csak a telefon a falon, ahol nyomjad meg az 1-es gombot, aztán nyomd meg a .... és várj a kezelőre. De arra sokan várnak (ezt be is mondja), aztán lazán átvált foglalt jelzésre. Remek. Ryanair iroda rangrejtve bújik meg az másik elnevezés alatt, inkább csak az ingerült várakozók hangereje vezeti nyomra az érdeklődőt. Csendes kérdésemet válasszal honorálják, a gép Bécs felé visszafordult a köd miatt, pontosabb információ miatt hívjuk fel a gyereket, mert ők is csak ennyit tudnak. Aha, a gépen ugye kikapcsolják a telókat. Sebaj, azért egy sms-t elküldünk.
Na, itt több mellékinformációt kell megosszak az olvasóval.
1. Ez az a nap, amikor otthon hagytam a telefonomat, csak a páromé van itt, arról írok, de a gyerek már csak olyan, ő az anyjának ír, történjen bármi. Így aztán csak itthon fedezem fel, hogy kevesebb várakozással is megtudhattuk volna ugyanazt, mint amit  végül itthon az internetről.
2. A reptér üzemeltetőinek aztán van bőr... szóval, ott. Simán elkérnek Kettőezer forintot az éjszakában a parkolásért még így is, hogy a gép le se tudott szállni és esetleg jöhetsz újra az utasért.
Na, lényeg a lényeg, hogy valamelyes megnyugodva hazahajtunk a ködben, ami kizárólag a KÖKI Termináltól köd, azon belül a városban még az ötlet sem merül fel benned, hogy a reptéren gubanc lehet. Itthon a neten a követő radar mutatja is, ahogy a gép tesz egy próbát, aztán elegáns lendületet vesz és távozik Budapestről... elvileg Bécs irányába, de aztán Pozsony felett eltűnik a radarról. Azért itt csak elkapja az aggódó szülőt a harci ideg, hogy most mi a búbánat vaaan???
Ryanair honlap zéró információ, Bratislava airport szerint ilyen gép a világon nincsenis,  BUD.hu zéró információ... illetve kis idővel később kiírják, leszállt. De hogy hol, azt néma homály fedi. Bécs nem is tud róla, hogy oda ilyen gép menne. Pazar.
Aztán mégiscsak felhívod a magyar repteret, mert ki segítsen, ha nem ők. Aha, este 10 után már nincs személyes kapcsolat, nézd a netet, ahol ugye zéró információ. Zsákutca. És ha valamitől pánikba tud esni az ember az éppen ez, ha nulla információ mellett csak a tehetetlenséget érzi.
Gyerektől sms érkezik. Bratislavából busszal visznek Budapestre. Majd telefonálok, ha többet tudok. Momentán itt tartunk. Pedig annyira imádkoztam, hogy ne essen a hó! Hát, legközelebb körültekintőbben kell fogalmazzak az imámban, az már biztos, mert a hó tényleg nem esett, de volt helyette minden más...

ps. egy órával később jelentkezik, mostanra már a gépről is engedték őket leszállni. Lefotóz egy félig megrágott almát, mondván, legalább vacsorája van, mert a reptéren lehetőség semmi, még angol fontért sem. Ha azonnal indulnának, akkor is legalább két óra az út, de hát az indulás még messze bizonytalan. Már érzem, hogy holnap nem igazán lesz formában a kölyök. Akkor pedig én se :(

ps2. éjjel 1.50 van... a technikának hála chatelek a gyerekkel. Még mindig a pozsonyi reptéren vannak. Ferihegyen mindenki le tudott szállni, csak a Wizzair és a Ryanair nem. A Wizzair két buszt küldött az utasainak Pozsonyba. Üres helyekkel indultak vissza Budapestre már egy órával ezelőtt, de nem engedtek felszállni Ryanair.-es utasokat. Szép. Állítólag értük is megy busz, csak azt nem tudja senki, hogy mikor. Délután ment ki a reptérre, azóta egy almát evett, amit víz helyett vitt magával. Azt írja, feküdjek le, mert reggelnél előbb úgyse keverednek ide, de hát ki tud ilyenkor aludni? Hát izé... apa és Colin...pasik

ps3. 6.05 hazaértünk a kölyökkel. A busz, ami hozta őket a Nagyvárad térnél kirakta azt, aki nem akart kimenni Ferihegyig és nem volt a busz hasában nagy csomagja. De nem ám a kórház előtti parkolónál, hanem valahol a Haller utcában. A többség azt sem tudta, egyáltalán hol a túróban vannak.
Pozsonyban egy órát ültek a gépen, amíg a reptéri buszra vártak, ami végül jött, majd vitte őket cirka 300 métert, de lehet, hogy csak 200-at, mert ahogy elindult, szinte azonnal meg is állt. Átestek egy "komoly" ellenőrzésen, ami azt jelentette, hogy szép sorban az összes útlevelét, úti okmányát leszkennelték. Közben Ryanair itthon begyűjtötte az utasait, akik Londonba indultak volna, kivitte őket Pozsonyba a géphez és azokkal a buszokkal hozták haza azokat, akik egyszer már megcsodálták a budapesti panorámát, hogy aztán megcsodálhassák Pozsonyt is.
Londonban a kölyök a negyed hármas busszal ment ki a reptérre, ott vett még internetet a telójára és dolgozott, gyorsan telt az idő. De amikor Budapestről visszafordultak, akkor úgy tűnt, hogy megállt. Ráadásul a gépen se nagyon informálták őket, már majdnem Pozsonyban voltak, amikor bemondták, hogy bocs, így alakult. A pilóta egyszer megpróbálta a leszállást, aztán amikor úgy érezte, ebben a ködben nem megy, akkor átstartolt és elszállt újra Nyugat felé. Mi meg ülünk itt a Balkánon... mert ez az!

4 megjegyzés:

teide írta...

No és most mi újság?

Golden írta...

reggel hatkor végre a kezeim között az ifjonc :)

Alessia írta...

Hát ezt még kétszer el kell olvasnom, mert nem tudtam követni... :-/ De lényeg, hogy megvan a kicsike... :)

teide írta...

"a kicsike" :-))))