2014. dec. 16.

Karácsonyi "ajándék"...

Nem tudom, hogy az érintett személy eljut-e erre az oldalra is. Egyrészt nem hiszem, másrészt miért ne, nem mindenki olyan béna, mint én, ha netes nyomozásról van szó. :) De tudjátok mit? Már az sem érdekel!

Szóval, az Orczakönyvön van egy oldal, ahol Velencével kapcsolatban osztunk meg mi rajongók írásokat, képeket. Mint sejthetitek, én is nyomom fel lelkesen az anyagot, és a minap valaki ezeket a reggeli kis szösszeneteket szerette volna meghálálni. A maga módján.
Privátban megkeresett és a címemet kérte, mert küldene egy apró, kereskedelmi értékét tekintve csekély értékű ajándékot, aminek azonban garantáltan nagyon fogok örülni. A közelgő ünnepektől jótékony hangulatára hivatkozott a kedves "rajongó", aki egyébiránt egy idősebb férfi. Már itt összekócoltam a hajam, mert ugye azért annyira már legyen paranoiás valaki az arctalan interneten, hogy übtre nem adja ki a lakáscímét. Nagyon furmányos voltam. Alig másfél órai kínlódás után megszületett egy ötsoros üzenet, amiben még én kértem elnézést, amiért nem adom a lakáscímem, de helyette felajánlottam a férjem munkahelyi címét.

Majdhogynem postafordultával meg is érkezett ma reggel a meglepetés a megadott címre. Egészen meghatódtam, amikor a férjem reggel felhívott, hogy egy postás/küldönc (ezt azóta sem sikerült tisztázni) már az ajtóban várta, és ismerek-e egy ilyen és ilyen nevű fickót, aki csomagot küldött nekem. Mondom, persze, tudok róla. Oké! Telefon kattan.

Egy óra múlva ott állok a férjem előtt és zavartan böngészek egy készpénzfizetési számlát, amelyen a kézbesítési díjat, 2.510 forintot perkált le szerencsétlen emberem. Na, ...erről viszont nem volt szó a karácsonyi hangulatú szívbéli meglepetés kapcsán... mármint, hogy én fogom fizetni a postaköltséget! És miért ennyit? A küldemény súlya az egy kilót sem érte el, levélként feladható. Az indító város Győr, mégsem Los Angeles.

A szám íze már elég kesernyés volt, de a java még ezután következett. Csomagocska kibont, benne Erdődy János. A Szárnyas Oroszlán című könyve. Már ami az idők során megmaradt belőle. És ezt kéretik szó szerint érteni. Egy ilyen állapotú könyv egyetlen könyvespolcnak sem éke, többnyire halk sóhajjal a kukában végzi, és ha a tulajdonosa nagyon kedvelte, hát beszerez az antikváriumban egy utódot. Nem voltam rest, megnéztem, egy kifogástalan állapotú példány 1.140,-Ft lett volna.
A már említett oldalon egyébként én magam is rendszeresen idéztem ebből a könyvből, úgyhogy ha csak egy kicsit figyel, rájöhetett volna, hogy nekem is van belőle egy kötetem. Oké, hogy ajándék lónak nem illik nézni a fogát, de micsoda ajándék már az, amit messze árán felül kifizettetnek velem?
Ezek után még képes voltam megköszönni a jószándékát és boldog karácsonyt kívánni, de ha tükörbe nézek, akkor azért látom a fejem fölött a szamárfüleket.

Még igazából le sem csengett bennem a keserűség, amiért pont a szeretet ünnepe előtt sikerült így felültetni, és még jóképet is illik vágnom hozzá, amikor az Orczakönyvön tudósítottak róla, hogy az Antikvárium.hu-n nyertem egy 15 könyvből összeállított csomagot. És ha már, akkor már Alessiának is. A dolog szépséghibája csak az, hogy ezt a 2x15 könyvet 100 db megadott kötet közül lehet kiválasztani. Ezek egy része megvan, a többiek meg nagyjából kivétel nélkül nem igazán érdekelnek, úgyhogy a nyeremény kicsit ... na, hogy is mondjam ...


Úgyhogy megint csak azt tudom mondani, nem az ajándék a fontos, az úgyis olyan kétesélyes dolog. Legyen béke, nyugalom, szeretet ... és tánc (ahogy egy ifjú értelmes fogalmazta meg a választások napján, hogy mit vár az újonnan felálló önkormányzattól). Pusza mindenkinek!

Golden

PS. ha valaki nem tudná,miről van szó https://www.youtube.com/watch?v=bsBxf8F-PFk&spfreload=10

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Ezt is el kellett olvasnom of course :):):):)

csez írta...

Remélem, azért ki tudod majd verni a fejedből, jucus! <3
Bár nekem az ilyen bepalizásokat az egyik legnehezebb... :/