2009. máj. 17.

Hét meg az ő vége...

Előre bocsátom, hogy kép csak később, ha rájövök dolgokra Alessiától örökölt új-régi masinám kapcsán.
Péntekre nagy Balatonra lemenést terveztünk, annál is inkább, mert Kiskölök, aki Balaton-felvidéki Vár-túrán csatangolt, akkorra ígérte érkezését a családi lakba. Aztán időjárás betojt, gyerek hétközben hazatért. Eredetileg színházba mentünk volna, de Kiskölök ugye szokás szerint borította a programot (a miénket), így aztán azt még időben lemondtuk. Időben ahhoz, hogy helyettünk mást találjanak péntek estére a barátaink. Aztán persze már hiába kértük volna vissza a "babaruhát", színház off, ahogy mostanában mondani szokás. De semmi baj, mert "helyette" volt tenisz, ugyanis Rafa most éppen Madridban porol a salakon. Szombaton aztán elhatároztuk, hogy irány a Szépművészetiben rendezett Bohém Bál, a Mucha kiállítás kapcsán rendezett műsoros eszem-iszom. Aztán párom egyszercsak azt mondja a programra, off. Jó. Végül is ismerjük az ilyen programokat: tömeg, tömeg, tömeg. Se látni, se enni, se inni nem lehet. Aztán barátos telefonál, hogy menjünk már együtt. Párom neki nem tud ellentmondani, így aztán félhagyva Rafa idegtépő mérkőzését, indulunk. A kisföldalatti éppen a Hősök terén áll meg, amikor sms érkezik, bocsi, mégsem jön. Így aztán ott állunk a tömegben "egyedül". De ha már itt vagyunk, végigbóklásszuk a múzeum legtöbb termét,kezdve persze Muchával és kihagyhatatlanul az egyiptomi leletekkel. Megnyugodva látom, hogy Imhotep "Mummy" apró szobra továbbra sem félelmetes. Ha a múmiája lenne itt "személyesen", már koránt sem lennék ennyire nyugodt. Enyhe morózussággal állapítom meg, hogy nem biztos, hogy olyan nagy ötlet volt a reneszánsz terem szomszédságában cseh pacallevest és más gasztronómiai csemegét kínálni a 20-30 méteres sorban várakozó közönségnek. De enyhe kolbászillat lengi be még az ókori kincsek bemutató termét is. A meghirdetett programok, Badár Sándor műsora, Kern András felolvasó estje (Svejk)...lényegében élvezhetetlenek a tömeg és a kihangosítás minősége miatt. A reneszánsz csarnokban 20.15-kor tartott "Revue Parisien Grill" (szó szerint a program-lapon)műsorán táncok szerepelnek a századforduló időszakából. Hááát, nem tudom, ... az is igaz, azt nem írják, melyik századfordulóra gondoltak. Mindenestre felbukkant itt Edith Piaf-tól kezdve a legutóbbi nagy disco-slágerekig sok minden. De az idő így is elszalad, tíz óra felé már megsokalljuk a tömeggel való sodródás élményét és hazafelé vesszük az irányt. Itthon nagy megkönnyebbüléssel olvasom a neten, hogy Rafa ha nehezen is, de kiharcolta a döntőbe jutást. A döntő ma délután lesz, csak még azt nem tudom, hogy páromat előtte vagy utána erőszakoljam meg, mert az Angyalok és démonok c. film megtekintése nélkül nem vagyok hajlandó nekifutni a következő hétnek. Uff, én szóltam ...

4 megjegyzés:

Béb írta...

Mucha nálam is tervben van...
De bírom az ilyen utcsó pillanatban lemondósakat! Pff!

Unknown írta...

Hát inkább itt tömegeltél volna.... mm Telkin. Egyébként a kajaszag a múzeumban c. program egyenesen felháborítónak hangzik.... Ki a fenének jut eszébe ilyesmit szervezni? Ha esetleg a filmnézés ma ugrik, holnapra önként jelentkezem. :)

Vakkantó írta...

Yogaangyal szerint nagyon jó film, szóval tényleg meg kell néznetek:-)))))

Lazac írta...

Nekem a könyv nagyon tetszett....igaz ugyanígy voltam a Da Vinci kód-dal is, aztán az abból készült film, meg nem nyerte el a tetszésem....Lehet Brown regényeiből nem is lehet jó filmet csinálni? A regényei izgalmasak, lebilincselőek, remek fordulatokkal...a film nem képes visszadni sztem. Majd mondd el:)