2017. márc. 5.

Szülinapomon magamról :)


Belementem egy kis játékba a Nagy Nap alkalmából. Igazán jót szórakoztam rajta. Kezdődött azzal, hogy az Internet jóvoltából megtudtam, szombati napon születtem, ez az apró információ ugyanis valahogy elveszett a családi legendáriumban a pontos dátum mellől. Mint szombati születésű, állítólag kifejezetten vonzódom a rossz fiúkhoz, alfa hímekhez. Ebből annyi igaz, hogy az ilyen srácokat általában fekete hajjal, kék szemmel és frankó bőrdzsekivel szokás romantikus regényekben ábrázolni, és az ilyenek igen, tényleg nagyon bejövősek voltak, vannak, lesznek. Elmúltak az évek, de szerencsére nem vakultam meg, úgyhogy a szürkeszemű mellett továbbra is ezeken felejtem ott a tekintetem. A próféciának az a része azonban nem igaz, hogy a jó fiúkat unalmasnak találom, nem is tudok megmaradni mellettük. Oké, a többes szám sem igaz, de amellett az egy jófiú mellett azért már 35 (meg még egy kicsi) éve azért csak letettem a voksomat. És nem bántam meg egyetlen pillanatát sem. Megtudtam továbbá azt is, hogy ugyanezen a napon rajtam kívül még négyszázan sírtak fel szerte a szülészeteken kies kis honunkban. Boldog szülinapot nekik innen ismeretlenül is! Kár, hogy a nemek megoszlásáról nem osztottak meg adatokat. Viszont, ha minden rendben zajlott a terhesség során, akkor a Nagy Bumm (sic.) lehetséges napjául egy nyári pénteket, ráadásul a hónap 13. napját jelölték meg. Szóval, péntek 13. … számomra mindig is szerencsenapnak számított, úgyhogy akár még igazuk is lehet.

Szenteljünk még pár perc türelmet az asztrológiának is. Hal vagyok, bocsánat, az asztrológiai elnevezés helyesen Halak, többes számban.  Innen  pedig idézet következik:

Több személyiség lakozik bennük, kiváló színészek, zenészek és művészek általában. (ez nem jött be!) Ha olyan érzésünk támad, hogy az illető nem erre a bolygóra született, vagy, hogy inkább a Holdról jött, vagy valamelyik Tündérmeséből lépett ki, biztosak lehetünk benne, hogy Halakkal van dolgunk. Fantáziája nem ismer határokat, könnyen a képzeletében ragad, vagy más dimenziókban, és elfelejt visszatérni a valóságba. (khm, ebben lehet valami) A realitásokat különös módon értelmezi, csakúgy, mint a pénzt; kapcsolata ezekkel annyira megfoghatatlan, mint saját maga. A Halakat jelképező két hal közül az egyik az árral, a másik az árral szemben úszik. Ezért sokszor megtévesztő és kiismerhetetlen. Nem bírja a korlátozásokat, a kötöttségeket, magasztos elképzelései vannak az életről és saját képességeiről. Rendkívüli érzéke van ahhoz, hogyan kell a zűrzavarból rendet csinálni, különösen, ha más valaki életéről van szó. Érzékeny, romantikus beállítottságú, aki a szeretetért még önmagát is képes beáldozni. (hoppácska!) Veszélye az, hogy ha valakit nagyon megszeret, olyannyira háttérbe szorítja saját vágyait, hogy ez által feladja saját egyéniségét, céljait. A csapda ott van, hogy ezt az áldozatot senki sem kéri tőle, viszont emiatt könnyen kihasználhatóvá és sebezhetővé válik. (no comment) A Halaknak meg kell tanulniuk a saját életüket élni, és ez nem kis kihívás. Ha megsértjük, nagyon a szívére veszi. (előfordul) Mindenért nagyon tud lelkesedni, ha félreérthetetlenül értésére adjuk, hogy szükség van rá, önzetlensége minden szinten megnyilvánul, legyen szó egy barátról, vagy csak egy ismerősről. Azonban a mártír szerep sem áll távol a Halaktól. (megesik)

Mit ne tegyünk egy Hallal?- ne hozzuk tudomására, ha nincs rá szükség; ne faggassuk, mert ha nem magától osztja meg velünk az érzéseit, akkor abból nem is fogunk sokat érteni.

Március szülöttei csendesek és introvertáltak, csak nagyon nehezen tárják fel igazi személyiségüket mások előtt. Igazán kellemes személyek, akik vágynak a harmóniára. Könnyedén elnyerheted a bizalmukat, de ha egyszer eljátszod azt, ne is számíts megbocsátásra.

Havi horoszkóp: Még az is lehet, hogy fülig szerelmes leszel. Ámor nyila a szíved közepébe fúródhat. A munkahelyeden több dolog alakulhat úgy, ahogyan szeretnéd. Remek lehetőséget kínálhat a sors arra, hogy a feletteseddel olyan dolgokról folytass megbeszélést, amely számodra nagyon fontos. Váratlan kiadásra kerülhet sor, amely miatt azért nem kell idegeskedni, mert nem tehetsz ellene semmit sem. (na, ez több sebből vérzik, váratlan kiadások meg ... csak az van)

Heti horoszkóp: Halak - Ne hagyja magát rábeszélni olyan dolgokra, amihez egyáltalán nem fűlik a foga, mert önmaga igényei háttérbe szorítása hosszútávon egészségügyi panaszokhoz vezethet. (hm, és mi van azokkal a dolgokkal, amikhez szívem mélyén fűlne a fogam, de tudom, hogy mégsem működne?)

Napi horoszkóp - 2017. 03. 05. – Szükséged van arra, hogy támogatást kapj a környezetedtől. Könnyen érezheted úgy, hogy mások áldása nélkül nem szabad azt tenned, amit elterveztél. Persze lehet, hogy ez nem ennyire nyilvánvaló módon jelenik meg az életedben. Lehet, hogy ma csak egy egész halvány beleegyezésre vágysz, mégis fontos a számodra az, hogy mit mondanak mások a terveidről és rólad. (no comment)

A kínai jegyem alapján a mai horoszkópom: Patkány: Minden pillanatban boldogabbá válik életem. (hát, ehhez éppen ma nem fűznék megjegyzést, ugyanis reggel óta kedvem lenne valakit fejbe csapni)

*

Nyah, önismereti 5 percünknek vége, a Béke legyen veletek!
(a fotón pedig  egy patkány-hal látható, ötvözve magában a csillagjegyeimet :D)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Boldog szülinapot!

Bee

Golden írta...

Kösziii!

Lazac írta...

Boldogot itt is :)