2015. aug. 9.

Melegem van, de amúgy meg elegem van...

Milliószor megfogadtam, hogy soha a büdös életben nem fogok nagy "életigazságokat", (ál)orvosi megállapításokat elolvasni a net-en, de ez a meleg már az agyamra ment, mert ma megtettem megint. És úgy felhúztam magam rajta, hogy kb. plusz tíz fokkal még melegebbnek érzem még a délutánt is.

Budai Péter természetgyógyász aktuális cikke verte ki a biztosítékot, és szívem szerint megkérdezném neves névrokonát, "Majd a Budai-t", hogy mi a véleménye róla. A cikk nevezetesen a húsleves fogyasztása, pontosabban a helytelen fogyasztása ellen kampányol. Merthogy, ha a nagyi generációkon át öröklődő receptje szerint főzöm a húslevest, akkor megnézhetem az ízületeimet és alsó hangon is minimum rákos leszek. Mert abban a darab húsban (arra már nem is tér ki, hogy ez most marha, vagy a hátsó kertben tegnap még ott kapirgáló tyúk húsa e) ott lapul gyógyszeriparunk megannyi vegyszere, az állat által elfogyasztott tápokban lévő megannyi egészségtelen szer, meg az a fránya húgysav, amit minden laborleletben megtalálunk. De van megoldás! Főzd meg a húst! Értéktelen és káros levét (amely viszont finom) öntsd ki, mérgezd vele a környezeted, ne a szervezeted! Főzz tiszta vízben néhány zöldséget, aztán tedd bele a húst és fogyaszd bátran újkori, egészségesnek mondott és nyilván minden-gourmet-álma ízű levesedet. Arra a cikk írója nem tért ki, hogy amennyiben nem bio-gazdaságból szerzed be a zöldségeidet, akkor azoknak az első főzőlevét is ki kell-e önteni, hogy seggbe ne rúgd az egészségedért tett óriási erőfeszítésedet, mert ugye mennyi káros anyag leledzik a földben is.  Elsőként is annak a húsnak a kiöntött  leve ugyebár.

Ha valakit érdekel, a remek cikket itt találja, de ha rám hallgattok, nem olvassátok el. Ezt sem, meg még nagyon sok mindent a net-en, mert igen nagy az Isten állatkertje. És erre nem mentség még ez az elhúzódó trópusi forróság sem.
http://webshop.hillvital.hu/hillvital_blog/a_husleveles_az_izuleti_betegsegek_es_rak_osszefugese

Mivel ma ilyen önkínzó napot tartok, elolvastam egy másik cikket is, amely ráadásul szavazásra buzdít (de utálom ezeket is!). Egy ausztrál vendéglős kikötötte, hogy az éttermét csak 7 év feletti gyerekekkel látogathatják a többi vendég nyugalmának érdekében. Na, hát ott is elszabadultak aztán az indulatok. Ja, igen... a lényeget meg majd elfelejtem, hiba na, tényleg meleg van. Mert kutyát viszont be lehet vinni. Hát, üzenem a Divány.hu-nak is, hogy ritka gusztustalan próbálkozás volt ez már megint a kutyások és gyerekesek összeugrasztására, amiből mostanában szinte már sportot űznek a különböző fórumok.
Jelentem, van (volt) kisgyerekem is, kutyám is, és el tudtam dönteni, ha valahol mindenki jobban járt, ha mi nem mentünk be. De vannak, akik nem ismerik be, ha gyermekük vagy ebük neveltetésében nem értek el kimagasló sikereket. Ők bemennek és tényleg lehetetlenné teszik mások nyugodt időtöltését. Ha valaki üzleti megfontolásból így tett, nyilván más célközönséget célzott meg, nem kell átkot kiáltani, akkor az nem a mi helyünk. Az biztos, hogy az olasz tengerparton is majd lekapartam a lakókocsi tapétáját kínomban a mellettünk nyaraló három gyerekes német családtól, akik megérkezésük második percében szabadjára engedték a gyerekeiket, mert ők nyaralnak most, nem nevelnek. Hogy más is azt szeretett volna, az nem érdekelte őket. És nyilván hasonló meggondolásból egy csomó kempingbe kutyát nem engednek be, mert így próbálják a közönség nyugodt nyaralását biztosítani. Gyereket meg nem tilthatnak ki. Pedig néha nem ártana! :P Kicsit kapkodóvá váltam így a végére, biztos jobban ki tudnám fejteni az érveimet, nézzétek el, éppen most merült fel a lehetősége, hogy csobbanjunk végre egyet a kellemes meleg vízben. Az agyam nyilván már előttem jár. A héten már amúgy is sikerült összeugrasztanom egy kutyás közösséget egy ártatlanul feltett kérdéssel, amire ahány gazda, annyi megoldást javasoltak, végül már egymást gyalázták, amiért ki-ki a magáét tartotta az egyedül üdvözítőnek. A lényeg: ne bosszantsátok magatokat ilyen cikkekkel, mert úgysincs egyedül érvényes igazság!


4 megjegyzés:

Lazac írta...

Nos, remélem nem sértem meg az emlékét azzal, ha felidézem az aránylag fiatalon elhunyt jeges Duna átúszó György szavait : a húslevest nemes egyszerűséggel hullateának hívta csak. Ehhez képest ugyebár ő már alulról szagolja az ibolyát, és pl az anyám aki világéletében imádta a húst, még mindig a lehető legjobb egészségnek örvend. Pont.

Golden írta...

és Nálad a Pont :)

Alessia írta...

Na, ekkora baromságot már rég hallottam. És kez'csókolom, a rántott húsból meg a pörköltből meg a töltött káposztából meg az összes többi húsételből hova mennek ki a mérgek? Van egy ötletem: nem kéne mérgezni őket, és akkor meg lehetne enni az ételeket, amiket belőlük főzünk. Ilyen egyszerű. Ezér' tessék kampányolni, ne minket cseszegetni, hogy mit főzzünk meg mit ne. A természetgyógyászok egyébként is inkább elmehetnének kiszedni a ganét a disznók alól. :-P

Golden írta...

oké, egy pont ment oda is XD