2013. szept. 26.

mai morgós...

1, Reggeli tv-zés... mindig is tudtam, hogy káros az egészségre... szociológus védi az elítéltek érdekeit egy készülő törvénytervezet kapcsán, mert micsoda dolog, hogy szegényeknek esetleg nem járna az edzőterem meg az internet... micsoda világ, nahát, talán még dolgozniuk is kéne és fizetni a szolgáltatásokért ... skandallum...
közben arra gondolok, ők ott nem szanatóriumban vannak BMG, és akit kiraboltak, fejbe vertek az is fizet a tv-műsorért, edzőtermi bérletért, hoppá még olyan apróságokért is, mint orvosi ellátás, ami odabent ugyebár szintén alanyi jogon jár, mint a meleg, az étel, meg a világítás is... idekint meg leginkább csak a szánk jár, sokszor az is némán tátogva, főleg, ha ilyen riportokat hallgatunk a tv-ben
és szegények így hogyan vezethetőek majd vissza a munka világába?
hát úgy édesem, hogy odabent dolgozva megtanulják, hogy az élet pénzbe kerül, sok pénzbe, amiért meg kell dolgozni, nem pedig elvenni a másét, aki szintén nem a lottón nyerte és esetleg a gyereke vagy a haldokló anyja temetésére félretett pénzét léptették meg "szegények", akiket most sajnálnunk illene.

2, na az előbbieket szinte lerázva magamról, mint kutya a vizet... ballagok a dolgozóba. Korán reggel a kutyával sétálni indulva láttam a postaládába bedobva a Válogatás magazin legfrissebb számát, de kulcs nem volt nálam, no problem, majd munkába menet kiveszem, jól jön majd a buszon olvasgatni. Ahha... kinyitom a postaládát és ... volt - nincs... valaki az utcáról a levélnyíláson át kihúzta az amúgy nem olcsó kis tenyérnyi újságot. Hálás köszönet ezúton is.  Az illetőnek is legyen ilyen jó napja!

Ezek után nyilván örülnöm kellene, hogy a délelőttöm és nem kevés pénz ráment egy olyan dolog elintézésére, ami a kiötlése pillanatában is baromság volt, azóta is csak gyűlnek az ellenérvek, de valaki úgy döntött, ez az év ötlete, kötelezzünk rá egy csomó hülyét, akinek úgysincs más választása, mint engedelmeskedni. Nevezetesen a pénztárgépet dicsőítem momentán, meg azt, aki lecserélteti a másfél éve vett újat, mert majd online hú de facántos  lesz a világ... Ember... meghallgatnám, amikor megmagyarázod, hogy ezt miből gondolod... csendben jegyzem meg, a mobil-internet kapcsolat árát csak hozzácsapom az amúgy is filléres havi rezsihez, mi az nekem... aztán majd szentségelek, amikor a rendszer kapacitása nem bírja az iramot és írhatjuk kézzel a számlát, aztán iktathatjuk, amikor éppen működnek a gépek ... a Balaton Sound idején a megnövekedett igénybevétel miatt egy hétig lényegében nincs internet a fesztivál környékén... most mégis mire számítanak, amikor majd több százezer gép egyszerre akar kommunikálni a nav-val?

Oké, befejezem, pedig még nincs is vége a napnak, de látható.... vidáman telik, mint oly sokszor máskor is...

Nincsenek megjegyzések: