2014. nov. 12.

A fürdőszoba-hadművelet :)



Mindig fájdalmas helyzet, amikor egy várhatóan horribilis kiadás előtt áll a család. Mi húsz évvel ezelőtt nem sajnáltuk a pénzt a fürdőszoba felújításakor és egy kifejezetten idő- és ízlésálló csempe és szaniter-család mellett döntöttünk. A „jázmin” színvilág kellemes, könnyen tisztán tartható, jól dekorálható. A fürdőszoba ennyi éven át jól állta a család általi fokozott igénybevételt (beleértve a négylábú családtagot/tagokat), de az idén szó szerint is repedések támadtak a bombabiztosnak hitt csempén. Nevezetesen a kád oldalán és az egyik lerakó felületen. Egy csempényi területen konkrétan ki is potyogott a törmelék. 
Körbenézel, mindenütt hibátlan... biztosan lehetne mást, talán szebbet is, modernebbet is felrakatni, de három méter magasságig (fa álmennyezetig) kicsempéztünk anno egy kb. 15 nem-es fürdőszobában. Ezt leveretni és újraburkolni ... ehhez minimum egy harisnyaálarcos bankos kaland a beugró. Úgyhogy maradt az ötletelés, hogy mivel lehetne jóval olcsóbban álcázni a szépséghibákat. 

Első lépésben az ún. „kavics-mozaik” merült fel. Tervezgetjük a szabálytalan formában szinte a padlóról felkúszó mintát. Nem lesz kis munka, de eltökéltek vagyunk. A cég honlapján legalább tizenötféle színvariáció. Kitaláljuk, hogy melyik legyen... ki is megyek személyesen Világvége utca túlsóra, ahol ki is derül, hogy kétféle kapható, az is csak megrendelésre, a többit a gyártó tulajdonosváltás miatt kivonta a gyártásból. Na, remek. Választunk a kettőből. 2-3 hét a szállítási határidő. Kaptunk mintadarabokat (a nem kapható színekből is)... játszhat a gyerek és elvan...

A második lépés innentől szinte magától adódik. Verhetjük is a fejünket a falba, hogy nem ez jutott hamarabb az eszünkbe, mert akkor beljebb lennénk majd 30 ezer forintnyi feleslegesen megrendelt „kaviccsal”. Barátosnő kézműveskedik, jelesül tiffanyzik. És nemcsak lámpákat, gyertyatartókat, hanem helyes kis figurákat, méheket, darazsakat, katicákat, naplementét és pillangót. Évek óta gyűltek a kis figurák, most játékosan a repedések elé próbálgatjuk őket... és lőn... egy kis szilikonkaucsuk és ez lesz a megoldás. Nyilván nem tökéletes, de klasszisokkal jobb, mintha a repedéseket és kitört csempéket nézné az ember és összehasonlíthatatlanul kisebb felfordulással jár a munka, mintha fürdőszoba-felújításba kezdenénk. Egyelőre...

Ps. a legdurvább "sebekről" nem készült időben fotó sajnos... hiába na, apa keze mint a villám :) A gyöngyös üveg és mécses pedig végre megtalálta a helyét.









1 megjegyzés:

Alessia írta...

Háááááát....! Már nem éltem hiába! :-D :-D