2015. ápr. 4.

Olvasónapló...

Az üvegfúvó inasa - ennyi kellett csak, hogy felkeltse a figyelmemet a könyv, aztán belelapozva kicsit csalódottan jöttem rá, hogy ez bizony nem Muránón vagy Velence más ismert részein játszódó történet lesz, de kíváncsivá tett, hogy az amúgy olaszországi kis hegyi faluból származó hős miért is kerül az amerikai Wakefieldbe. A valaha táncosként színpadról álmodozó fiú hogyan lett egy ősi kézműves mesterség kiváló művelője Abruzzóból származó nagybátyja műhelyében. Érdekes párbeszédek, elgondolkodtató mondatok (mint pl.: Az élet nemcsak az életről szól) hangoznak el benne. Peter Pezzelli regénye nem azt nyújtotta, amit vártam, de végül mégsem csalódtam, mert amit kaptam, megrendítő és tanulságos volt. Micsoda torzuláson képes átmenni egy baleset következményeként nemcsak a test, de a lélek is... és hogyan tud gyógyulni akkor, amikor már senki sem reménykedik benne.

2 megjegyzés:

Alessia írta...

Tegnap óta ezen röhögök, hogy minden könyvre rácsapsz, aminek címében a bűvös szavak benne vannak. Ajánlom a fülszöveget is elolvasni eztán. :-) :-) De örülök, hogy nem bántad meg.

Golden írta...

nem elég, hogy "üvegfúvó", de még ugyanazzal a betűformával is nyomták, mint a muránóit XD ... amúgy házhoz jött, mert egy Válogatás könyvben volt benne, de tény, hogy azt hittem valami "folytatás" XD