2015. márc. 21.

Kora reggeli gondolatok ... nyilván azért olyan fényesek :D

Szóval, az jutott eszembe így hajnalok hajnalán... korábban, mint ahogy közlésre került, de nem bírtam ellenállni a kísértésnek, hogy megosszam veletek is, előre is bocs ... - szóval, az jutott eszembe, hogy ez a fogyókúra mégsem olyan felesleges dolog.
Tudom, hogy életmódváltás nélkül a próbálkozás eleve kudarcra ítéltetett, ha másként nem, hát majd néhány hónap múlva visszaszedett kilók okán, de ...
Mikor máskor ne botoljak olyan facebookos oldalba, mint a Kifőztük, Mindmegette és társaik, ahol remek receptek, ínycsiklandó fotók kínálnak recepteket, nem is kell mondanom: süteményes recepteket. El is mentettem már jó néhányat a szűkösebb időkre XD
Mert ugyan amióta a fiaim kirepültek a családi fészekből, ráadásul tudatosan, egészségesen csipegetnek (két kalóriabomba között, és igaz, serény edzésprogram mellett), senki nem akad a nem túl népes famíliában, aki sütizni szeretne (rajtam kívül), így aztán cukrászmesterségem kimerül a bolti réteslappal való zsonglőrködésben. Még a régen oly kedvelt bögrés sütik vagy muffinok illata sem lengi be mostanában a házat. Hiányzik is, az az igazság, de önmagunkért nem érdemes sütögetnem, a nagyszülők nem nassolnak, a párom pedig beéri egy szelettel... hát hiányzik nekem, hogy a tepsi tartalmával egyedül birkózzam meg?
De...
Ha a Jóisten is úgy akarja, egyszer én is leszek nagymama. És ha az unokáim szülei (jelesül a fiaim és menyeim) nem terjesztik ki rájuk is idejekorán a tudatos és egészséges táplálkozás alapelveit, akkor fogok én is még palacsintahegyeket, sütőben sült fánkot és reggelire tejes pereczsemlét sütni. Szóval, kell az a fogyókúra, hogy legyen honnan újra felfelé törni a kilók világában. Uff... csak ennyit akartam, szép napot mindenkinek!

3 megjegyzés:

csez írta...

Meg is éheztem....
Újra :P

Golden írta...

Közben az jutott eszembe, hogy ez amolyan "éhes disznyó makkal álmodik"-szerű bejegyzésre sikeredett XD

Lazac írta...

nyugi én sem sütöttem azelőtt, a lányok nem akartak hízni, magamnak minek, azóta vagyok ilyen, amióta kibővült a család, mert most már elfogy egy tepsivel :)