2013. aug. 1.

Konyhatündéreknek!

Lehet, hogy csak nekem volt újdonság, amikor a minap azt olvastam valahol a neten, hogy a konyhai lefolyók dugulásának egyik oka lehet a túlzott mosogatószer használat is. Ez a része nem volt túl meggyőző, hiszen józan paraszti ésszel azt mondanám, a forró víz és a mosogatószer KELL, hogy oldja a zsíros, olajos szennyeződéseket, de nem is ez a lényeg. A cikk írója régi, bevett gyógymódot ajánl a funkcióját lassan elvesztő lefolyó pucoválásával kapcsolatban (úgy, hogy közben még a vezetékrendszert is kíméled az atomromboló - és hatástalan - vegyszerekkel szemben): Önts bele szódabikarbónát és ecetet! Aztán ha a habzás csillapodott, akkor mosd át forró vízzel... és láss csodát, a tanács működik. Hónapok óta most történt meg először, hogy a lefolyó lefolyt és nem álldogált a víz benne, hogy aztán hosszú percek, sőt negyedórák elteltével tűnjön el. Úgyhogy konyhatündér-társaim, ha gondotok adódna, ezt a trükköt mostantól jó szívvel ajánlom én is!