2010. okt. 6.

Helen Mirren



Helen Mirren az élő példa arra, hogy 65 évesen is a csúcson maradhatsz, ha tehetséges vagy. Aki nem ismerné, a Királynő c. filmben II. Erzsébetet alakította és ezt az alakítást 2007-ben Oscarral és Golden Globbal ismerték el. Návai Anikó készített vele riportot abból az alkalomból, hogy a Szabó Magda regényéből (Az ajtó) Szabó István rendezésében készülő filmben szerepet vállalt. A riport is érdekes, de még inkább azok a gondolatok, amiket önmagáról oszt meg az olvasóval:
"Az öncsalás az ember egyik alapvető tulajdonsága, életünk egyik legnagyobb csapdája. Semmit nem csinálunk ilyen mesterfokon. Ámítjuk magunkat egész életünkben, ki jobban, ki kevésbé. Legjobban saját magunkról tudunk hazudni saját magunknak, mert az igazság legtöbbször bevallhatatlan."
Nem vagyok fiatal. Öreg vagyok. És nem fiatalodom, hanem öregszem. Ilyen az élet. Én látom. Öregnek látszom. De nem baj. Az ember fogadja el azt, aki, és próbáljon meg a korának megfelelően jól kinézni. Szeretnék 20 évvel fiatalabbnak látszani, de nem megy, és ha beledöglöm, akkor se fog menni, mert ez már csak ilyen. Megöregszünk, már aki, és meghalunk. Ilyen az élet."

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedvelem az olyan színésznőket, akik képesek méltósággal viselni éveik számát, arról nem beszélve, hogy a korához képest szerintem nagyon csinos még.:)